מגוון אפשרויות לרכב חדש – עצום! קניה מהיבואן, קניה של רכב 0 ק"מ יד שניה, ליסינג מימוני, ליסינג תפעולי ועוד… כל כך הרבה אפשרויות… כבעלי ומנהלי חברות ועסקים, אנחנו ניצבים בפני הדילמה הכלכלית – מהי הדרך הטובה והכדאית ביותר עבורנו כיום לקליטת רכב חדש לחברה/ לעסק שלנו? מה האפשרות הנכונה ביותר עבורנו?
את פרטי הפרטים, נשאיר לכם לקרוא ולהבין רגע לפני העסקה עצמה.
כאן – נעזור לכם להחליט היכן לחפש אותה!
ועוד לפני הסוגיה הפיננסית – מה מתאים לנו? נבחן מספר רב של פרמטרים – מצבנו הפיננסי, כמות הרכבים הנדרשת, הצורך שלנו, סוג הרכב (פרטי, מסחרי, משאיות) הנהג (בעל העסק/ עובדים/ קבלני משנה) ועוד.
אז…..מה עם כן, נכון לנו?
לכל אחד ואחת מאתנו – משהו אחר. בואו נעבור על האפשרויות,
ומתוך כך ננסה כל אחד להבין – מה הכי נכון לי!
דרכים אפשריות לקליטת רכב בחברה/בעסק
השכרת רכב
עובדות: השכרת רכב לטווח קצר או ארוך, כאשר השכירות כוללת את רוב הוצאות הרכב (רישוי, ביטוחים, תיקונים, טיפולים, שרותי דרך וכיו"ב) למעט הוצאות דלק, תיקון תקר בגלגל, נסיעה בכבישי אגרה ודו"חות
יתרון השיטה העיקרי הוא שניתן להחזיר את הרכב בכל עת ללא מחויבות לחברת ההשכרה. יתרון נוסף הוא שככל שעסקת השכירות לטווח ארוך יותר (6 חודשים, שנה) מחיר השכירות לחודש יורד
חסרונות בולטים בשיטה זו הנם שהרכב שנקבל ברוב המקרים הוא לא רכב חדש, לרוב יש מגבלות על מספר הק"מ ותשלום נוסף על כל ק"מ חריגה
אז מתי הכי נכון לשכור רכב?
כשאנחנו לא רוצים או יכולים לקבל החלטה לטווח ארוך יותר
כשאנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו שהרכב יעמוד והנהג יושבת, ולא יום אחד
כשאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו הפתעות בעלויות בלתי צפויות, כמו הוצאות תיקונים על רכב בבעלות
ליסינג תפעולי
ליסינג תפעולי במהותו הוא כמו השכרה ובדרך כלל הנו לתקופה של שלוש-חמש שנים. גם במקרה זה המחיר החודשי המשולם כולל את כל הוצאות הרכב (רישוי, ביטוחים, תיקונים, טיפולים, שרותי דרך וכיו"ב) למעט ההוצאות כפי שצוין בהשכרת רכב
היתרון הבולט הוא שבעסקה זו מקבלים רכב חדש לחלוטין, ובתום תקופת העסקה, ניתן להחזירו ולקבל חדש במקומו ואף קיימת אפשרות לרכוש אותו במחיר מופחת. החיסרון הבולט הוא שהמחיר יקר יחסית להחזקה עצמית של הרכב.
אז מתי הכי נכון לבצע עסקת ליסינג תפעולי?
כאשר יש לנו מספר רב של רכבים בעסק, והטיפול השוטף בהם מצריך העסקת "קצין רכב" במשרה מלאה או אפילו חלקית. כמו כן, גם אם ברצונכם להסיר את דאגת הטיפול ברכבי החברה מעצמכם או מעובדיכם, ניתן להנות משירותי הליסינג התפעולי.
ליסינג מימוני
עסקת ליסינג מימוני היא למעשה רכישת רכב חדש באמצעות הלוואה (מימון) מחברת הליסינג. התשלום החודשי לחברת הליסינג הנו בעבור החזר ההלוואה בלבד, וכל הוצאות הרכב חלות על הרוכש.
יתרון בולט בעסקת ליסינג מימוני הנו האפשרות ללקיחת אשראי חוץ בנקאי לצורך הרכישה, במידה וישנה חריגה מהמסגרת או ניצול מלא של אובליגו.
יתרון נוסף הוא אפשרויות השדרוג בסוף התקופה שכן חברות הליסינג מתחייבות בד"כ לטרייד אין במחיר מחירון.
חסרונות- במידה ואתם מחליטים לרכוש את הרכב בסיום התקופה, הרכב נרשם כיד שנייה מה שמשפיע על הערך שלו.
חיסרון נוסף – אם חברת הליסינג פושטת רגל, הרכב עלול להיות מעוקל כיוון שהוא בבעלותה.
אז מתי הכי נכון לעשות עסקת ליסינג מימוני?
כאשר לחברה יש מגבלת אשראי בבנק, ליסינג מימוני מאפשר לקיחת אשראי חוץ בנקאי בתנאים טובים בדרך כלל.
כל מקרה יש לבחון את התנאים של ליסינג מימוני לעומת ליסינג תפעולי (מומלץ על ידי איש מקצוע) וזאת מסיבה שיש מספר רב של אפשרויות ולכל חברת ליסינג יש את התנאים שלה.
בכל השיטות הנ"ל הרכב נשאר בבעלות חברת ההשכרה/ליסינג עד תום מועד ההסכם, ולעתים קיימת אופציה לרכישה של הרכב במחיר מחירון או במחיר אחר שנקבע מראש.
ואם לא בא לכם להחליט לבד, אז גם לזה יש לנו פתרון:
משרדינו מומחה בהתאמת אופן הרכישה לכל חברה, בהתאם למבנה ולצרכים היחודיים, כך שהעסקה תהיה המשתלמת ביותר והכדאית ביותר עבורכם.
בואו לחשוב ביחד על אופציה מתאימה לכם – פנו אלינו עוד היום לייעוץ, בדיקה והכוונה!